GOTS-sertifisering

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og det er en sertifiseringsstandard for tekstiler laget av økologiske fibre. Denne standarden sikrer at produktene oppfyller strenge miljømessige og sosiale kriterier gjennom hele produksjonsprosessen.

Når et tekstilprodukt er GOTS-sertifisert, betyr det at det er laget av minst 70% økologiske fibre. Dette betyr at bomullen eller andre plantefibre som brukes, er dyrket uten bruk av kjemiske plantevernmidler eller genmodifiserte organismer. Videre sikrer GOTS-sertifiseringen at produksjonen også følger strenge krav til vannforbruk, energiforbruk og avfallshåndtering.

GOTS-sertifiseringen har også et sterkt fokus på sosiale kriterier. Den sikrer at arbeiderne som er involvert i produksjonsprosessen, har trygge arbeidsforhold, rettferdig lønn og retten til å organisere seg i fagforeninger. Barnearbeid er forbudt, og det er også krav til forsvarlig helse- og sikkerhetspraksis på arbeidsplassen.

Når forbrukere velger GOTS-sertifiserte produkter, kan de være trygge på at de kjøper tekstiler som er produsert med omsorg for både miljøet og menneskene som er involvert i produksjonen. GOTS-sertifiseringen gir en pålitelig standard som sikrer bærekraftig produksjon og forbruk av tekstiler.

Gjennom GOTS-sertifiseringen kan forbrukere ta et bevisst valg om å støtte et mer bærekraftig og etisk tekstilindustri. Det gir dem muligheten til å bidra til en bedre fremtid ved å kjøpe produkter som er produsert med respekt for miljøet og arbeiderrettighetene.

2023-06-26 16:39:43